Només existeix el que veiem? No, en fer els diferents experiments ens hem adonat que hi ha gasos que són invisibles. Com per exemple el diòxid de carboni que apaga les espelmes. En quines formes o estats podem trobar la matèria? La matèria té tres tipus d'estats: sòlid, líquid i gasos. Els sòlids tenen les partícules molt juntes i els lligams molt forts, això fa que quan el passem d'un lloc a un altre no canvia de forma. Els líquids tenen les partícules juntes i els lligams són més dèbils que els sòlids, quan els passem d'un lloc a un altre s'adapten a l'espai o a la forma que hi ha. Els gasos tenen les partícules separades i sense lligams, s'adapten a l'espai perquè es poden comprimir. Es pot produir un canvi d'estat? Sí, un canvi d'estat depèn de la temperatura. Quan apliquem escalfor podem passar d'un estat sòlid a líquid gràcies a la fusió. També podem passar de líquid a gas gràcies a la vaporització. Quan refredem podem passar de gas a líquid gràcies a la condensació. També, podem passar de líquid a sòlid gràcies a la solidificació. Finalment, també podem passar de sòlid a gas i de gas a sòlid gràcies a la sublimació. Què és la densitat? És la relació que hi ha entre la massa i el volum. Per exemple, quan hi ha matèria que és més densa que una altra pesa més, per tant "s'enfonsa", va cap avall. Ha sigut important la densitat en aquests experiments? Sí, perquè per resoldre el repte hem necessitat conèixer i entendre què és la densitat. Per tant, en l'experiment de les espelmes que s'apaguen soles, com que el gas que va despendre la reacció del vinagre amb el bicarbonat era més dens que l'aire (oxigen) va poder desplaçar l'oxigen i apagar les espelmes.
Un circuit elèctric perquè hi circuli el corrent elèctric ha de ser un circuit tancat, el generador, el conductor i el receptor han d'estar ben connectats. Sí que és possible que un objecte exerceixi una força sobre un altre sense que es toquin, com per exemple en el cas de la brúixola i l'imant. El fet que l'agulla estigui imantada fa que l'imant la pugui atraure o repel·lir. Quan acostem dos imants es poden atraure o repel·lir. Quan ajuntem dos imants aquests tenen més força d'atracció cap aquells objectes que estan formats de ferro (ferromagnetisme). La brúixola sempre assenyala el nord de la Terra perquè té una agulla imantada i l'atrau el camp magnètic de la terra.
La llum del sol està composta per diferents colors. Quan la llum del sol ens toca la pell, el nostre cos absorbeix l'energia lluminosa del sol, aquesta energia es transforma en calor, per tant, ens escalfa la pell. Depèn del color del material (globus), passen diferents coses tenint en compte si el color és clar o és fosc. Els colors foscos absorbeixen més ràpidament els rajos i s'escalfen més de pressa, per tant, exploten. Els colors clars absorbeixen més lentament l'escalfor i per això, tenen més resistència a l'escalfor, ja que no exploten, tarden més a explotar o es cremen. Estem envoltats d'energia, en aquest cas, quan és de dia i fa sol aprofitem l'energia lluminosa per a diferents coses, com per exemple: escalfant-se, veure-hi, entre d'altres.