Gràcies a aquest laboratori, hem pogut "veure" com el gas invisible apaga les espelmes! Som conscients que hi ha coses que ens envolten que no podem veure. La materia la podem trobar en tres estats, sòlid (bicarbonat), líquid (vinagre) i gasós (resultat de barrejar els productes anteriors com a l'experiment). Les condicions de pressió i temperatura determinen que una mateixa substància es trobi en un o altre estat. L’aigua per exemple, la podem trobar en els tres estats sòlid,líquid i gasós en situacions quotidianes. Quan parlem de l’aigua en estat sòlid ens referim al gel, en estat líquid a l’aigua que bevem i en estat gasós al vapor d’aigua. Entre tots hem dit que la densitat és el pes de les coses, llavors la mestra ens ha dit que també s'hi relacionava el volum. En aquest experiment ha estat molt importat la densitat ja que ha fet que el gas quedés dipositat al fons del vas de precipitats i al inclinar-lo sobre de les espelmes, “llisqués” per desplaçar l’oxigen i així apagar les espelmes. Ja estem preparats pel següent repte! Moltes gràcies!!!
Per tal que hi circuli el corrent elèctric al circuit, cal que aquest sigui tancat i que les connexions estiguin ben fetes. Un objecte pot exercir força sobre un altre sense tocar-se com en el cas dels imants. Si són del mateix pol es repeleixen i si són de diferent pol, s'atrauen. L'agulla de la brúixola sempre assenyala el nord perquè està imantada i el nostre planeta terra també treballa com un imant (s'atrauen). Moltes gràcies per l'empenta que ens doneu!
Hem après que la llum del sol és blanca i està formada per tots els colors de l'arc de Sant Martí. La llum del sol ens esclafa i els seus rajos penetren dins dels objectes, tots menys el color que veiem amb els ulls. Quan un objecte és fosc, molts rajos entren dins d'ell i fa que la seva temperatura pugi. Gràcies a aquest laboratori hem après moltes coses i fins i tot ens hem fet preguntes com: - i si agafem un globo blanc i el pintem negre, explotarà? (hem fet un document gràfic per veure què passa) Però encara tenim dos preguntes que no sabem com respondre. 1. Hem cremat un paper blanc al pati amb la lupa... per què ha cremat el paper i el globo no ha explotat? 2. Per què una figura feta del mateix material (per exemple una goma) la podem veure de diferents colors? La causa son els seus pigments?
Hola! Pensava que ja s'havia pujat la foto i teniem tot ok i ara veig que no va quedar res guardat :( Ens ha agradat tant la proposta d'activitats, que el proper curs tornarem a estar amb vosaltres! MOLTES GRÂCIES pel vostre esforç i dedicació i per acostar-nos a les aules una mica de ciència :)