No, hi ha moltes coses i elements que no podem veure a ull nu. Els estats en els quals podem trobar la matèria són: líquid, sòlid i gasós. La forma en la qual trobem la matèria no és definida, depèn de l'estat, el recipient, el medi, la densitat... Sí, es pot produir un canvi d'estat, de sòlid a líquid (fusió), de líquid a gas (vaporització), de sòlid a gas (sublimació), de gas a sòlid (sublimació inversa), de líquid a sòlid (solidificació), de gas a líquid (condensació). La densitat és "l'espai" que ocupa un cos (massa/volum). Sí, perquè cada element tenia una densitat diferent, i això ens ha permès apagar l'espelma. Ens ha encantat descobrir la reacció d'aquests dos elements i ens ha permès saber moltes més coses.
1. Per poder fer un circuit elèctric necessitarem: una bombeta, una pila, cables conductors i interruptors (opcional). La pila donarà l'energia als cables que la conduiran fins a la bombeta perquè es pugui encendre. Depén de si el interruptor està obert o tancat, l'electricitat circularà. Si no tenim un interruptor podem utilitzar un material conductor. 2. Sí, un objecte pot moure a un altre a través de la força magnètica. 3. Els imants entre sí creen una força d'atracció o repulsió. S'atreuen si els pols són oposats i es repel·len si són iguals. 4. Perquè l'agulla està imantada i assenyala cap al nord pel camp magnètic terrestre.
El sol emet rajos de diferents colors en forma de llum blanca, quan toquen els globus de colors, es reflecteixen els rajos del color que són el globus, i s'absorbeixen els altres colors. El color blanc reflecteix tots els colors, transformats en llum blanca, en canvi, el negre, absorbeix tots els raigs de tots els colors. La llum del sol, normalment no ens provoca res, només ens calenta. Però si estem molta estona sense protector solar, ens podem cremar fàcilment, ja que té rajos ultraviolats i infrarojos. Per això és important posar-nos crema solar per no cremar-nos, perquè el sol és molt potent. Com hem vist i hem dit anteriorment, quan posem una lupa entremig d’un globus i el sol, els rajos del sol passen per la lupa, que els concentra al globus de manera que aquest es peta. El globus de color blanc no s’ha petat perquè la llum ha rebotat, en canvi, el negre i els de colors, s’han petat ràpidament perquè la llum s'ha absorbit i ha fet explotar-los. En el cas del negre, ha absorbit tots els colors i, per tant, no tarda ni un segon en explotar. En el cas dels altres colors, reflecteix alguns rajos i altres els absorbeix i, per això, tarden més a explotar. Nosaltres, podem trobar energia a la majoria dels llocs on anem, estem, observem... Per exemple, les cases, ja que la majoria tenen radiadors o la calefacció. O també al carrer, pel fet que hi ha el sol, i les plaques solars. Estem envoltats i envoltades d'energia, només cal que ens hi fixem! Adeu. Els científics i científiques de l’escola Marinada.
Ho hem pugut veure gràcies a materials receptors que són capaços de deixar-nos veure la llum UV i també els efectes que tenen en aquests materials. La protecció de la crema solar, ens a permés veure que depén del factor de la crema, protegeix més o menys.