No només existeix el que veiem. L'aire no el veiem però sí que existeix. Nosaltres hem produït CO2 per mitjà d'una reacció química amb vinagre i bicarbonat i aquest gas tampoc no és visible. Podem trobar la matèria en diferents estats: sòlid, líquid i gasós. La matèria pot canviar d'estat, per exemple quan evaporem aigua es converteix en gasós; quan el gel es desfà es converteix en líquid i, quan posem aigua al congelador es converteix en gel. És difícil definir la densitat, però es pot dir, de manera científica, que la matèria té més "pes" o és més compacta: té més pressió, és més espessa,... La densitat és molt important en aquest experiment perquè aquest gas és més dens que l'aire, per això desplaça l'oxigen, es diposita al fons del vas de precipitats i apaga les espelmes.
Un circuit elèctric ha de ser tancat perquè s'encengui la bombeta. Sí és possible que un objecte exerceixi una força sobre un altre gràcies al magnetisme; ho hem comprovat amb els imants. Quan situem a prop dos imants poden passar dues coses: que es repel·leixin o que s'atreguin. L'agulla de la brúixola assenyala al nord de la Terra perquè està magnetitzada i el nucli de la Terra actua com un imant.
La llum del sol és blanca i conté tots els colors de l'arc de Sant Martí; també conté raigs infraroigs i ultraviolats que no podem veure a ull nu. Si la llum del sol ens toca la pell durant molta estona, ens pot cremar; també ens dóna escalfor, per tant prendre el sol moderadament és bo per a la salut. Quan un globus rep energia i s'escalfa, la goma es dilata fins que rebenta. Però hi ha una excepció: els globus blancs que no van explotar, perquè reflectien tota l'energia solar. Un grup va mullar el globus blanc amb aigua i li va explotar al cap de 3,5 minuts. Tot i així, la resta de grups que ho va provar, no ho van aconseguir. Podem trobar energia en la força del vent, de l'aigua, l'energia geotèrmica, centrals elèctriques, centrals nuclears...
La ciència ens ajuda a veure allò que és invisible a través de l'experimentació. Primer de tot cal fer una pregunta i formular una hipòtesi. En segon lloc hem de posar en pràctica el nostre experiment i comprovar si es compleix la hipòtesi. I per últim hem d'extreure una conclusió.