No només existeix allò que veiem, amb el segon experiment de les espelmes ho hem pogut comprovar. La matèria la podem trobar en estat líquid, sòlid o gasós. És possible fer un canvi d'estat, ho hem descobert barrejant un líquid (vinagre) i un sòlid (bicarbonat) que ha produit una reacció química, generant un estat gasós. La densitat està relacionada amb el pes, com un líquid dens. En els epxeriments ha sigut important perquè el diòxid de carboni ha quedat dipositat a baix i ha apagat l'espelma del tercer experiment, quan la posàvem a dins el pot.
La brúixola sempre marca el nord. Ens podem orientar, perquè podem trobar tots els punts cardinals. Per fer un circuit elèctric necessitem: pinces de cocodril, cable elèctric, pila, bombeta, portabombetes. El metall, l'aigua i el grafit són materials conductors (deixen passar l'electricitat) i el paper, la fusta i la ceràmica són aïllants (no deixen passar l'electricitat). Dos imants es repel·len. La força magnètica provoca una força sobre un altre sense tocar-lo. L'interior de la Terra és un camp magnètic.
Quina relació té la llum del sol amb els colors? La llum del sol depèn del color absorbeix més llum o menys. Què passa amb la llum del sol quan ens toca la pell? La llum del sol ens crema la pell. Quan un material (per exemple, el globus) rep energia i s’escalfa, què li passa? El material s'escalfa, crema, s'encongeix. On podem trobar energia al nostre entorn? Al sol, aigua, vent, temperatura, plaques solars...