Ens ha agradat aquesta experiència partint de la iniciativa vostra. Pensem que ha estat molt interessant conèixer com es desplaça la llum i també descobrir l'ús de materials com el làser, les bales Orbeez i la fibra òptica. Ha estat una oportunitat per gaudir de la reflexió conjunta i esperem poder rebre més informació per experimentar i ampliar els coneixements nostres. Ens ha sorprès molt veure com la llum no podia sortir de l'aigua i rebotava, i veure com depenent d'on estiguessin els Orbeez, la llum es dividia. Gràcies per iniciar-nos en aquesta activitat científica. Estem desitjant començar el nou experiment !
Hem pogut descobrir que els objectes opacs produeixen una ombra compacta perquè no deixen passar la llum i que els objectes translúcids sí la deixen passar. També hem pogut veure que hi ha objectes que no deixen passar la llum i tampoc fan ombra perquè reflecteixen la llum que els hi arriba. Tots hem observat l'experiment amb sis objectes diferents: dos opacs, dos translúcids i dos que reflecteixen la llum, canviant la posició de tots els objectes. Gràcies a la llum podem saber com és cada objecte, la seva forma, de perfil i de front i de vegades saber el color.
En aquesta etapa hem pogut descobrir com funciona una cambra fosca. Hem observat com les imatges apareixen invertides en passar a través de la lupa. Hem hagut de moure els objectes davant de la cambra fosca per tal que la imatge es veiés nítida i hem posat paper vegetal per poder capturar les imatges. Amb aquest experiment hem après com funciona l'ull humà. La lupa faria les funcions del cristal·lí, la cambra fosca seria l'interior de l'ull i el paper vegetal seria la retina. El nostre ull té muscles per poder moure el cristal·lí i poder enfocar els objectes. Les imatges també arriben a la nostra retina invertida, però el nostre cervell les gira i les podem veure correctament.