La llum no viatja igual en tots els medis. La refracció de la llum és el que li passa a la llum quan travessa dos medis diferents. A l'experiment vam veure que quan els orbeez estaven sense aigua la llum làser es dispersava i al travessar el got no es concentrava en un punt. Quan vam afegir aigua això va deixar de passar i el làser travessava en línia recta, és a dir no hi havia refracció.
Hem après que els objectes opacs no deixen passar la llum, els objectes translúcids la deixen passar però no del tot i els objectes transparents deixen passar tota la llum. Quan la llum travessa un objecte podem saber de què estan fets i quines característiques tenen. Quan són transparents i translúcids es pot saber què tenen dins, la forma i la seva composició. Amb els opacs només sabem la forma que és l'ombra que projecta.
Ens hem d'apropar o allunyar per enfocar bé la imatge i el paper vegetal ens permet deixar passar la llum ja que és translúcid. Els nostres ulls el que fan és enviar la imatge al nervi òptic i aquest és qui envia la senyal al cervell on aquest el gira i identifica.
Amb aquestes làmpades es pot tenir llum a les cases a llocs del tercer món on no hi ha electricitat. El lleixiu serveix per eliminar les impureses i bacteris de l'aigua i tenir una aigua clara i cristal·lina. El coneixement científic és molt útil i pot donar solucions a problemes socials molt difícils de solucionar. Aquest laboratori ens ha ensenyat molt per adonar-nos de les aplicacions de la ciència en la vida.