No, el diòxid de carboni, que és un gas i invisible, ha apagat espelmes i ha inflat globus. Hem vist la matèria en tres formes: sólid, que és el bicarbonat, líquid, que és el vinagre, i gas que és el diòxid de carboni. Sí que ha hagut canvis d'estat , quan hem barrejat un líquid amb el sólid, per obtenir el gas. La densitat la expliquem, per exemple, quan tenim una bola de paper i una de ferro del mateix tamany, i la de ferro pesa més. Sí que ha estat important, perquè hem vist que el diòxid de carboni pesa més que l'oxígen que necessita l'espelma per tenir la flama. Quan hem posat l'espelma dins del vas de precipitats, el diòxid de carboni estava al fons del vas, perquè pesa i més que l'oxígen.
Necessitem una pila de petaca, dos cables i una bombeta en el seu portabombetes. Pelarem els extrems de cables, i enrotllarem una part del cable al voltant d'un dels pols de la pila i l'altra part al portabombetes. Amb l'altre cable farem el mateix, però enrotllarem un dels extrems al cargol del portabombetes. Quan es connecta tot, s'encèn la bombeta. Sí, perquè un imant atreu objectes de ferro sense tocar-los. Si posem junts dos imants s'atreuen si els pols són diferents i el contrari si els pols són iguals. L'interior de la Terra actua com un imant gegant i forma un camp magnètic. Aquest camp magnètic és el que atreu l'agulla de la brúixola, i fa que marqui sempre el mateix punt, el nord.
Quina relació té la llum del sol amb els colors? La llum del sol il.lumina els objectes, i quan toca la seva superfície, es reflecteix. I el que veiem són els objectes en els que s'ha reflectit. Què passa amb la llum del sol quan ens toca la pell? Sentim calor. Quan un material (per exemple, el globus) rep energia i s’escalfa, què li passa? Es pot deformar, o desfer com els gelats. També es pot estirar i trencar-se. On podem trobar energia al nostre entorn? El calor, la llum, el vent, l'electricitat...