El globus s'infla amb el gas que surt al barrejar el bicarbonat i el vinagre ja que fa una reacció química. Uns globus s'han inflat més que uns altres perquè tenien més quantitat de bicarbonat i de vinagre que els altres. Per mantenir encesa una espelma necessitem calor, oxigen i una "metxa", El gas apaga les esplemes perquè és més dens que l'aire i desplaça l'oxigen. Es situa al fons del vas perquè és més pesat.
La brúixola sempre sasnyala al nord. La brúixola està imantada al nord geogràfic de la terra. Per muntar un circuit elèctric necessitem piles i cable conductor i perquè s'encengui la bombeta necessitem connectar dos cables de pols diferents. D'una font d'energia transportem els electrons d'un pol a un altre. La bombeta s'encèn quan el circuit està tancat. Hi ha materials aillants i materials conductros. Els conductors són els que permeten circular l'energia, i els aillants no. Per acabar, quan acostem la brúixola al circuit es mou l'agulla igual que com amb l'imant. Això es produeix per la força magnètica.
La llum té tots els colors, té rajos ultraviolats. Veiem els colors perquè els il·lumina la llum. Els globus que no han explotat els hi han sortit taques. La llum del sol dona calor, però molta estona crema, igual que la flama. Per petar el globus havíem de concentrar la llum en un punt. I Els que eren foscos petaven abans perquè absorbeixen més la llum.
Per veure llum visible els nostres detectors són els ulls. Per veure llum infraroja necessitem càmeres digitals. Tan la llum visible com la infraroja, travessen el plàstic transparent, el negre i es reflecteixen al mirall. Es diferencien en que la llum visible es pot veure amb els ulls i la llum infraroja no. La llum ultraviolada, encara que no la veiem, podem veure els seus efectes. Com per exemple amb les boletes. A la bossa de boletes amb més protecció solar no es notaven tant els canvis com al de menys protecció solar i el de la crema hidratant.